Hvordan innloggingstjenesten fungerer

Innloggingstjenesten til NRK lar deg opprette en brukerkonto slik at du kan få et personlig innhold. Foreløpig er det kun på NRK TV på nett du kan gjøre dette, men vi har planer om å utvide etterhvert.

Vi ber om at du forteller litt om deg selv når du oppretter en konto. Hvorfor?

E-postadresse

E-postadressen din blir brukernavnet ditt, og det er en sikkerhet i å få bekreftet at adressen er din (hvilket vi gjør under registreringsprosessen). Vi trenger den også for å kunne kommunisere med deg.

Navn

Vi ønsker å vite navnet ditt for å kunne tiltale deg på en personlig måte. For eksempel står fornavnet ditt i øverste høyre hjørne når du er logget inn, slik at dersom dere er flere som deler en maskin er det lett å se hvem som er logget inn for øyeblikket. Hvis vi vet navnet ditt kan vi kan også tiltale deg med navn i for eksempel e-poster.

Fødselsnummer

Vi videreutvikler denne tjenesten fortløpende, og en av tingene vi ser på er anbefalinger. Vi ber om å få vite hvor gammel du er for å kunne servere deg passende innhold - ikke bare for å vise deg ting vi tror du vil se basert på alder; men også for å passe på at vi ikke anbefaler innhold med aldersgrense som er høyere enn din alder.

Postnummer

Postnummeret er bra å ha av flere årsaker. Igjen handler det om å kunne levere passende innhold; for eksempel kan vi forhåndsvelge distriktskanal i radioen for deg, eller vise deg noe a la "De som bor rundt deg ser på dette". Å vite hvor du bor gir oss også bedre data for analyseformål; noe som i siste instans vil gi et bedre tilbud til deg og våre andre brukere.

Tilbakemelding og Knowledge Base